18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Kokosový beránek

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 280 g
moučkový cukr 250 g
máslo nebo Hera 180 g
vejce 4 ks
strouhaný kokos 80 g
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Cukr se změklým máslem (nebo Herou) a vejci utřeme do pěny, přidáme strouhaný kokos, po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme. Těsto nalijeme do pečlivě vymazané a strouhankou vysypané beránkové formy (nedáváme formu plnou, těsto nabyde) a upečeme ve vyhřáté troubě na 175° asi hodinu. Po upečení formu otevřeme a necháme vychladnout, teprve pak vyklopíme.
Recept je do velké uzavíratelné formy.
Upečeného beránka pocukrujeme a ozdobíme mašličkou.



 


RECEPTY

Pistáciové "laskonky"

Postup: Nesolené loupané pistáciové oříšky rozmixujeme najemno. Bílky se špetkou soli... zobrazit recept

RECEPTY

Dort "medvídek"

Postup: Žloutky ušleháme - můžeme vařečkou nebo ve šlehači, postupně za stálého šlehání... zobrazit recept

RECEPTY

Maminčin jablkový závin 1

Postup: Na vál prosijeme mouku, přidáme prášek do pečiva, změklé máslo, cukr, vejce a... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh na másle

Postup: Pstruha omyjeme, ostraníme hlavy, osušíme, prosolíme i zevnitř a necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Sváteční bílková bábovka

Postup: Ve větší míse utřeme žloutky se změklým máslem a cukrem, přidáme postupně mouku... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA